Attest brandveiligheid

Vermijd horrorverhalen

Wist u dat 50% van alle restaurantbranden ontstaan in de keuken? We zetten de belangrijkste redenen hier even op een rijtje.

Het belang van tijdige dampkapreiniging :

  • Verzekeringsmaatschappijen zetten in hun brandverzekering een horeca-clausule als u een professionele keuken uitbaar waar bezoekers komen. Dit houdt in dat een dampkap minstens 1x per jaar moet onderhouden worden door een externe firma die hiervoor een attest aflevert.

 

  • De brandweer doet op regelmatige basis controle binnen hun zone waarbij ze vragen naar het bewijs van reiniging van de keukenventilaties. Vergeet niet dat vervuilde kanalen ernstige gevolgen kunnen hebben bij brand

 

  • FAVV, de controledienst op hygiëne wil ook graag een bewijs zien van regelmatig onderhoud van de dampkapinstallaties zodat er geen contaminatie mogelijk is van onderliggende oppervlakken en voeding.

 

  • Europese Norm EN15780 bepaalt de normen voor een toelaatbare vervuilingsgraad in zowel luchttoevoerkanalen als extractiekanalen. In een professionele keuken zijn beide aanwezig en is de norm dus geldig. Deze norm geeft een duidelijk maxima aan vanaf wanneer men de installaties moet reinigen.

Bij elke reiniging bezorgen wij u het vereiste attest brandveiligheid voor uw aansprakelijkheid tov de brandpolis of als bewijs van reiniging tov de controlediensten voor hygiëne