Dampkapreiniging

Onmisbaar voor voedselhygiëne en brandveiligheid

Hoezo, voedselhygiëne?

Professionele keukens van restaurants, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en andere instellingen krijgen wettelijke richtlijnen opgelegd om te zorgen voor een optimale voedselveiligheid. Vetophoping in de filters en de dampkap zijn een broeihaard van allerlei micro-organismen en bacteriën. Als afzuigkappen niet regelmatig worden gereinigd, bestaat het risico op vetdruipers uit de installatie op al datgene wat daaronder staat.

Hoezo, brandveiligheid?

Het vet op de filters, de dampkap zelf, het luchtafvoerkanaal en de motor staan vlak onder het vuur en kunnen ontbranden. Zeker als er per ongeluk vuur in de braadpan slaat of wanneer er geflambeerd wordt, kan dat een brand veroorzaken.

Wat zegt de wet?

Professionele dampkappen moeten minimaal 1 keer per jaargereinigd worden, zodat er geen risico’s zijn voor voedselhygiëne, storingen of brandgevaar. De specialisten van Cleaning Professionals zorgen voor een professionele reiniging en leveren een attest af voor uw verzekeringsmaatschappij.

Waar wacht je nog op? Contacteer ons vandaag nog om een afspraak vast te leggen.